desszert

Tavaszi cupcake

A húsvéti kalácsból megmaradt fehérjék tökéletes felhasználási módja, amiből mutatós és ízletes vendégváró is válhat. Citromos cupcake, tojásfehérjéből, fehércsokis krémmel.
citromosmuffin

Hozzávalók:
8-10 darabhoz

6 tojás fehérje
18 dkg porcukor
12 dkg liszt
5 dkg vaj olvasztva
1-2 citrom reszelt héja és leve
1 nagy csipet só
késhegynyi szódabikarbóna

 

A csipet sóval fehéredésig verjük a fehérjéket, hozzákanalazzuk a porcukrot, míg fényes fehér habot kapunk. Beleszitáljuk a szódás lisztet, összefogatjuk óvatosan, de alaposan. Belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a levet. Hozzáadagoljuk a vajat.

Elosztjuk kikent, vagy szilikon formákban és 180 fokon sütjük 15-20 percig, szép világosra.

A krémhez összeolvasztunk 2 dl habtejszínt 10 dkg fehércsokoládéval. Színhezhetjük ételszínezékkel.
Szobahőmérsékletűre hűtjük, és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap habverővel felverjük és máris használható.

A sütiket ízlésünk szerint dekoráljuk, kedvünk és lehetőségünk szerint például szórócukorral, cukor vagy ostya virágokkal stb.

citromosmuffin2_6872

 

Elkészítési idő: 60 perc + pihentetés
forrás: Pótnagymamám receptje alapján
A recept a 2016 márciusi Kifőztükben is megjelent.

Hozzászólás